26 november 2012

Chokladfondue

Något som är gott att ha till efterrätt är chokladfondue och doppa olika frukter i, vanligast är banan, jordgubbar och vindruvor. Men mango, kiwi, päron och apelsin fungerar också alldeles utmärkt.

Vad du behöver är följande:
 - Mörk choklad
 - Crème Fraiche
 - Frukter
 - Optionellt är att ha i ett par cl med limoncello, cointreau, rom, amaretto, cognac, calvados, xanté eller liknande. Tänk på vad som kan passa ihop med frukten du doppar.

Har du ett chokladfondue-set så är det utmärkt, då kan man servera allting på bordet, annars fungerar en kastrull, vatten och en skål också. Nackdelen blir att man får stå runt spisen,  då chokladen ska hållas varm och flytande.

Börja med 100 g krossad choklad och 4 msk crème fraiche. Räkna med att det kan ta en stund att smälta allting och glöm inte bort att röra om då och då.

När chokladen har smält ordentligt häll i likören om du vill. Tänk på att minderåriga inte ska smaka på den i så fall då det är alkohol.

Förbered frukten medan choklad smälter eller förbered dem i förväg om du ska ha en romantisk kväll så att du kan mysa med din käraste under tiden.

Doppa frukten och njut, skulle det börja ta slut så fyll på med 50 g choklad och 2 msk crème fraiche allt eftersom. Detta är en bra mängd då det smälter snabbare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar