16 september 2010

Shepherd's Pie

Det här är något som jag smakade på för första gången under gymnasiet och har tyckt att det är en toppenmaträtt allt sedan dess och genom olika provtillagningar så fick jag fram mitt eget lilla recept, med inslag från flertalet andra.

Ingredienser för 4-6 port

1 gul lök
400g nöt- eller blandfärs
1/2 tsk salt
1-2 krm peppar
2 msk vetemjöl
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
1 msk tomatpure

Potatismos gjort av 10-12 potatisar + 1 ägg. Rör ner ägget i potatismoset när det är klart

Tillredning:
  • Bryn färsen, salta och peppra. 
  • Strö över mjölet och rör om. 
  • Lös upp buljongen i vattnet och häll i och rör ner tillsammans med tomatpuren. 
  • Låt småkoka i 10 min. 
  • Lägg köttfärsröran i en form och bre över potatismoset. 
  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 min 225 grader.
Servera och njut. För att piffa upp rätten lite granna så kan man dra lite mönster med en gaffel och forma cirklar eller ränder beroende på vilken form man har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar