Mitt recept är simpelt:
Enkel sats
- 2 ägg
- 5 dl mjölk
- 2½ dl mjöl
- 3 ägg
- 1 l mjölk
- 5 dl mjöl
Jag kör personligen på 2 ägg i den enkla satsen enbart för att äggen ger en stabilare smet när man steker den. Pannkakorna går inte sönder lika lätt om man skulle vända på dem för tidigt plus att de håller bättre om man vill skryta litegrann genom att vända pannkakan genom att slänga upp den ett halvt varv i luften.
Sätt plattan på 9an (av 12) och sätt stekpannan att värmas upp. Ta en klick smör, låt den få lite gyllenbrun färg och ta lite mindre än en dl av smeten i pannan, det som är kvar kan man sen använda till att täppa för små hål som kanske uppstår. Ser lite snyggare ut sen när man serverar kompisar.
Pannkakor smakar jättegott varma med sylt, socker, sirap eller glass. Kan även serveras kalla på picnic, godast med sylt och socker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar