Soppan:
Gul lök, 2 st
Gul lök, 2 st
Vitlök, 2-3 klyftor
Grönsaksbuljong, 1 tärning
Olja
Röd currypasta, 1 tsk, rågad
Majs, 2-3 små burkar (5-6 dl)
Creme Fraiche, 5-10 dl
1. Fräs lök, vitlök, buljongtärningen och currypastan i olja. Tillsätt lite vatten när det känns bra. Här häller jag över vätskan från majsburkarna också.
2. Häll på majs och creme fraiche.
3. Mixa och servera med vitlöksbröd. Dryga ut med vatten om soppan blir för tjock, men det är en smaksak. Smaka av med salt och peppar.
Vitlöksbröd:
Smör
Vitlöksklyftor efter smak
Halvlängd baguette
Pressa vitlöksklyftorna, ju fler klyftor desto mer smak, och blanda med smöret ordentligt.
Gör sedan skåror i baguetten, 1,5-2 cm brett mellan dem. Tänk på att inte skära hela vägen igenom.
I skårorna smetar du ut vitlökssmöret. Placera i ugnen så att brödet blir varmt och smöret smält.
Servera
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar