Så för att överraska henne en gång så gjorde jag lite kokosglass (mest för att jag hade glömt att köpa det när jag var iväg tidigare på dagen och handlade och var för lat för att gå tillbaka och köpa det) så började jag googla lite och hittade det här receptet nedan från Tasteline.
Ingredienser
En burk kokosmjölk2 ägg
1,5 dl socker
Kokosflingor, valfritt
- Häll kokosmjölken i en liten skål och ställ in den i frysen ca 45 min. I frysen separeras kokosen ifrån vätskan, häll bort vätskan och dela sedan kokosblandningen med en gaffel.
- Kläck ägget och fördela den med äggvitan i en skål och äggulan i en annan skåla. Vispa äggvitan till hårt skum, så att det går att vända upp och ner på skålen utan att den åker ut. Häll sedan socker i skålen med äggula och vispa ihop.
- Ta sedan en slickepott och rör försiktigt ner kokosblandningen och kokosflingor i skålen med äggula och socker. Ta sedan ungefär hälften av äggvitan och rör ner i blandningen. Sedan ska den andra hälften av äggvitan varsamt vändas ner i smeten.
- Ställ in glassen i frysen ca 1 timme. Klart att serveras!
Jag har märkt om man skippar steg och går direkt på steg 2 så får man lite mer av en sorbet-liknande konsistens på glassen vilket är perfekt om det är varmt ute, för tycker att det svalkar och smakar mer enligt mig.
Vill du ha ännu mer av en sorbet-känsla så ta kokosvattnet från en kokosnöt och häll i. Jag hade även i någon centiliter grädde för att det inte skulle bli allt för rinnigt och isigt vilket fungerade utmärkt. Dock var det lite av ett experiment så det får du helt enkelt prova dig fram till. Jag kommer att uppdatera när jag hittar en mängd som jag tycker är lämplig, men det utgår i från hur mycket kokosvatten jag får från kokosnöten.
Jag kan även rekommendera det här receptet från Recepten.nu
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar