25 mars 2009

Ris med majs och bacon

Ris med bacon och majs är en maträtt som passa perfekt som lunchlåda eller om man bara har lite bråttom.

Ta 20 minuter för att koka riset, och börja steka bacon i en stekpanna. Tänk på att baconet ska vara knaprigt så när den börjar bli klar så lägg skivorna på lite hushållspapper så att fettet kan rinna av.
När riset börjar bli klart så öppna burken med majs och häll av vattnet. Beroende på mängden ris som man kokar så får man variera mängden majs. För fyra personer så brukar en burk majs räcka ganska bra.

Nu när riset och baconet är klart så är det bara att dela baconet i mindre bitar och sen mixa in det med riset och majsen och låt dig väl smaka.

Baconet kan man lika lätt byta ut mot kassler, skinka eller korv.

****Fun facts!! Koka en omgång rödbetor och använd vattnet till att koka riset med ;) Passar perfekt till halloween!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar