16 november 2009

Ostgratinerade köttfärsfyllda paprikor

Det här är en väldigt enkel maträtt att göra (enligt mig) och kan göras i stora omgångar på en gång. Det enda som man behöver göra är att steka stora satser av köttfärsen.

Ingredienser:
  1. Paprikor
  2. Köttfärs
  3. Gratängost
  4. Kryddor
Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175-200 grader.
  2. Stek köttfärsen och krydda den som du vill. En personlig favorit är tacokryddningen som man får till vanliga tacos, simpelt och snabbt.
  3. Dela paprikan i två och skär ut kärnan och skaftet.
  4. Häll i köttfärsen till kanten och lite till, beroende på hur god kryddningen blev =)
  5. Det är nu som osten ska läggas på toppen av köttfärsen och ganska mycket då för smaken och utseendet.
  6. Placera paprikorna i mitten av ugnen.
  7. När osten har smält så är det bara att servera, som den är eller med ris eller pasta.
En omgång med köttfärs räcker till 2-4 paprikor, beroende på paprikornas storlek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar