Det här påminner om Romtopfen som publicerades tidigare, men det här är helt och hållet mitt eget recept då jag inte visste vad romtopf var när jag gjorde det.
Skulle förfesta men hade bara rom kvar bland starkspriten, och det fanns inget gott bland likörerna att blanda det med. Däremot hade jag kiwi och lite annan "torr" frukt, frukter som inte är så saftiga så som päron och äpplen.
Så jag tog och tärnade kiwin, 12 st, fyllde tre glas till kanten och täckte dem med rom. Lät dem stå ett par timmar från frukosten till förfestens start. Åt av kiwin sedan med en liten gaffel och drack av rommen. Upptäckte däremot att det var väldigt mycket rom-smak fortfarande. Så jag tog ett av glasen, mosade dem och mixade alla glasen tillsammans. Den mosade kiwin gjorde susen däremot tyckte jag. Kiwi-smaken tog över smaken av rom och sen var det bara att njuta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar