Det här receptet såg jag på Tv 4 på något av de där torp-renoverings-programmen som går under alla somrarna. Just det här avsnittet var det sista och de gjorde en re-cap över säsongens olika program. Och då var Romtopf ett av sakerna de tog upp.
Romtopf är bär som konserveras i alkohol, i det här fallet rom och socker. Bären tar till sig av alkoholen samtidigt som de smaksätter romen. Passar tydligen perfekt till julen vilket jag kan förstå.
Bären kan man äta som de är eller på glass, observera att man kan bli full av bären så småbarn ska inte äta av dem.
Romen som bären har legat i kan man skopa upp och lägga i en kanna och servera till desserten.Tänk på att lämna tillräckligt med rom så att de täcker de återstående bären, så att de förblir konserverade.
Hur gör man?
Ta en stor glasburk, bär, socker och rom. Lägg ett lager bär på botten av burken, strö socker över och täck med rom. Lägg ett nytt lager och gör om processen tills burken är fylld. Det bästa är att man kan blanda bären, så när bären blir mogna allt eftersom så är det bara att lägga dem i burken och fylla på med mer rom och socker.
Http://www.instructables.com/id/Romtopf-aka-Berry-Liqueur/
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar