Det som tar längre tid att ordna är att skala och riva rotfrukterna. Utöver det är det bara att lägga i grytan och låta koka i princip.
Vad du behöver för fyra portioner är:
500 g köttfärs
7 dl grovt riva rotfrukter, typ morot, palsternacka o dyl.
1 gul lök
olivolja
13 dl vatten
2 kalvbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
1 st lagerblad
2 tsk timjan
salt och peppar
- Skala och riv rotfrukterna och löken grovt. Mitt tips är att börja med att riva löken direkt i en bunke. Jag hade även i selleri i min soppa som jag rev efter.
- Häll i lite olivolja i en stor (typ pastastor) gryta och häll i grönsakerna och rör om ett par minuter.
- Tillsätt vatten, buljong, tomatpuré, lagerblad, timjan, salt och peppar.
- Lägg i den råa köttfärsen direkt i grytan och låt koka 15-20 min.
- Smaka av med mera kryddor eller tomatpuré om det behövs. Jag tog i lite paprikapulver för att få lite mer färg i soppan. Och tog i mer salt och peppar medan jag åt, saltar och pepprar alltid för lite under själva matlagningen, för det är lättare att krydda efteråt.
****Ha åtminstone EN rödbeta i! Det får hela soppan att se så mycket mer aptitretande ut än den lite smått trista gråa färgen den annars får****
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar