Ingredienser:
1½ kg benfri fläskkarré
2 dl rödvin
2 st rödlökar
1 msk muscovadosocker
3 st vitlöksklyftor
1 msk timjan
2 tsk mald svartpeppar
2 tsk salt
1 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
- Skölj av 1½ kg fläskkarré. Låt rinna av eller torka lätt med hushållspapper
- Blanda ihop 1 msk timjan, 2 tsk svartpeppar, 2 tsk salt, 1 msk chilipulver, 1 msk paprikapulver, 1 msk muscovadosocker, 1 tsk cayennepeppar samt finhacka 3 st vitlöksklyftor och gnid in i köttet. ställ i kyl i minst 12 timmar för att karrén ska kunna dra åt sig alla goda smaker.
- Blötlätt lergrytan i kallt vatten i minst 15 min, men jag föredrar att göra det 1-24 h. Torka ur
- Stek karrén i en stekpanna ca 1-2 minuter på vardera sida så att det blir en fin yta. Lägg ner karrén i lergrytan.
- Skär 2 st rödlökar i halvmånar och bryn i 3 minuter i stekpannan. Tillsätt 2 dl rödvin och låt koka samman i 2 minuter. Häll över i lergrytan.
- Lägg på locket och ställ in grytan in en KALL(!) ugn i den nedre deln. Sätt ugnen på 175 grader C i 5-6 timmar. Vänd på köttet och ös 1 gång i timmen. Köttet ska vara så klart att det smidigt och enkelt går att dra isär köttfibrerna med två gafflar.
- Servera med 1 kg klyftpotatis och coleslaw.
Det här är inte mitt recept och jag gör inget anspråk på det. Använder det som grund för att göra en bra pulled pork i lergryta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar