Ingredienser:
2 dl ris
150 g halloumi
0,5 msk rapsolja
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
3 msk tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde 7%
400 g krossade tomater
1 tärning grönsaksbuljong
3 st morötter
1 msk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
2 tsk torkad timjan
salt och peppar
1. Koka riset
2. Skär halloumi i stavar och stek gyllene i olja, viktigt att de får stekyta. Hacka lök och stek med. Pressa vitlöksklyftan och blanda ner tomatpuréen och låt fräsa ett tag.
- Tänk på att inte ta i för mycket olja för då smälter halloumin. Om detta händer så stek 150 g halloumi i en annan stekpanna och lägg i grytan i slutet.
3. Häll på grädde, krossade tomater och buljongtärningen. Skär morötter i stavar och lägg ner i grytan. Låt puttra ett par minuter.
4. Smaka av med senap, balsamvinäger, timjan, salt och peppar, men rör inte för mycket.
5. Servera med ris och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar