Ingredienser 4-6 portioner
2 morötter
1 dl majonnäs
2 dl gräddfil, creme fraiche, Turkisk eller Grekisk matyoghurt
1 msk råsocker, kan bytas ut mot farin- eller strösocker
1 tsk salt
1 tsk riven färsk ingefära eller något krm torkad ingefära
½ rödlök
Tillagning
Plocka bort de yttersta bladet på kålen. Dela den i klyftor och skär bort stammen. Skala morötter.
Strimla eller riv kål och morötter fint och lägg i en stor skål.
Tillsätt salt och socker och blanda allting med händerna.
Blanda i majonnäs och crème fraiche, gräddfil eller matyoghurt. Smaka av med salt och socker. Det fina med crème fraiche, gräddfil eller matyoghurten är att du kan välja vilken du vill ha beroende på vad du själv gillar. Du kan även strunta i majonnäsen
Skala ingefäran och riv den fint på ett rivjärn. Blanda i den med kålen
Förvaras i kylen. Låt ej stå framme i värmen för länge. Blir även god dagen efter och kan förberedas i god tid.
Receptet som jag använde som grund. Författaren har även skrivit ett antal bra tips och förslag -
https://receptfavoriter.se/recept/coleslaw.html
Passar perfekt till Pulled Pork
https://receptfavoriter.se/recept/coleslaw.html
Passar perfekt till Pulled Pork
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar