06 oktober 2010

Kantarellsoppa

Jag älskar soppa och har ett par recept som är riktigt jäkla gott. Svamp är inget jag egentligen tycker om men som soppa är det underbart. Det här receptet är enkelt att göra och snabbt också. Kantarellerna är höstens sista som köptes på gatustånd av lokala killar. 

Gör så här:

1 liter kantareller
1 gul lök
1 l hönsbuljon
3 msk vetemjöl
2 dl grädde
2 äggulor
margarin, salt och peppar
  1. Fräs svamp och hackad lök i fettet
  2. Tag upp och strö mjölet i fettet som är kvar i grytan till en redning
  3. Tillsätt buljongen. Koka ca 10 min.
  4. Mixa lök och svamp till en slät smet.
  5. Lägg i det i buljongsoppan. Koka någon minut
  6. Vispa i äggulorna i grädden. Tillsätt det i soppan. Värm upp.
Tillsätt gärna några bitar stekta kantareller och kryddgrönt vid serveringen. Sen så är det bara att sätta sig ner, med något gott att dricka och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar