Är bryggkaffet lite för svagt och espresson lite för stark? Tar för lång tid?
Starta vattenkokaren som du har i köket och medan vattnet kokar tar du fram din kaffepress från t ex Bodum. Ett kaffemått per 1,25 dl vatten säger Bodum och det är alldeles lagom tycker jag, detta ger 4 kaffemått per halv liter kaffe (vilket jag dricker typ direkt). Häll kaffet i bägaren och glöm inte att placera bägaren i den händiga handtagsställningen som tillkommer (så att du inte bränner dig).
Vänta på att kokaren är klar och häll över vattnet i bägaren till rätt volym, rör om litegrann, sätt på presslocket, utan att pressa ned, och låt dra i 3-4 min.
Pressa ned filtret så att kaffet hamnar i botten och servera.
Det var väl inte så svårt?
Jag kan rekommendera att sticka in på NKs bottenvåning i köksdetaljsbutiken vid teshoppen. Precis till höger om den innersta kassan, står en hylla med en väldigt fiffig funktion. Det är en uppsamlingskopp för kaffet som underlättar hanteringen av sumpen när man är klar. Lägg koppen i bägaren, häll på kaffet och vattnet, pressa ner tills det säger stopp och sen när bägaren är tom så drar du upp koppen med filtret. Smart och smidigt tycker jag (100kr för denna tycker jag ändå är ett bra pris då mina korridorare och jag använder pressen typ var och varannan dag, vilket leder till mycket kaffesump i vasken när man häller ut den sista vätskan)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar