Nu när Alla Hjärtnas Dag närmar sig så kanske de lyckliga tu visa sina känslor för varandra. Killen kanske vill fixa till nånting romantiskt. Något som jag tycker är lite romantiskt (mest kanske för att mina föräldrar serverade detta som efterrätt på deras bröllop) är chokladdoppade jordgubbar, den bästa av två kombinationer. Det är dessutom jättelätt att göra och fungerar med apelsin, vindruvor och mango. Äpple och päron fungerar också men jag har inte provat än att göra den här varienten med dem.
Vad du behöver är en kastrull fylld med vatten, en bunke som är tillräckligt stor att passa i kastrullen, inte för stor för skålbotten måste täckas av vatten, och så behöver du såklart choklad. Ta den variant som du tycker om bäst och experimentera gärna.
Ta och värm upp vattnet i kastrullen och placera skålen i vattenbadet och lägg i chokladen i skålen i sin tur. Vattnet ska inte koka men sjuda lite. Tänk på att röra om i skålen hela tiden med en sån här "slickepott" så att chokladen smälter jämnt.
När hälften och lite till av chokladen har smält så kan du börja doppa jordgubbarna i den. Hur mycket choklad du vill ha på är upp till dig själv, men åtminstone hälften ska vara täckt. Lägg jordgubbarna på en tallrik och så in i kylskåpet så att chokladen stelnar.
När chokladen har stelnat ta fram en flaska champagne, två glas, tänd lite ljus, sätt på lite romantisk bakgrundsmusik och servera din älskade på champagnen och jordgubbarna och mys.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar